Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napkollektor - Általános Infók képes leírás: Napkollektor - www.napkollektor [2. oldal]
részletek »

Napkollektor - Általános Infók: Napkollektor - www.napkollektor [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: napkollektor.tlap.hu » Napkollektor - Általános Infók
Keresés
Találatok száma - 24 db
Napkollektor méretezése, hatásfoka, megtérülése...

Napkollektor méretezése, hatásfoka, megtérülése...

Napkollektor fogalma. Napkollektor felépítése. Napkollektor működése. Napkollektor méretezés. Napkollektor hatásfok. Napkollektor teljesítmény. Napkollektor megtérülés. Minden amit a napkollektorokról, a napenergiáról és a napenergia hasznosításról tudni érdemes. Napkollektoros rendszerek telepítése, szerelése és forgalmazása.

Napkollektor működése

Napkollektor működése

Napkollektor A napkollektor melegvizet állít elő napenergia felhasználásával. A napkollektor által előállított melegvizet a háztartásokban többnyire fürdéshez és mosogatáshoz használják, de rá lehet vele segíteni a fűtésre is, és még az is előfordul, hogy uszoda vizét melegíti napkollektor. A napkollektor és a napelem között ránézésre nincs túl sok különbség, ezért gyakran összetévesztik őket. A napkollektor melegvizet, a napelem pedig elektromos áramot állít elő napenergia felhasználásával. Ennek megfelelően fizikai működésében is különbözik a napkollektor és a napelem.

Napkollektor pályázat

Napkollektor pályázat

A minden évben elérhető Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) pályázatot az idén meghosszabbították, melynek célja a megújuló energiaforrások lakossági alkalmazásának elősegítése. Napkollektor telepítésének költségeire pályázhatnak magánszemélyek és társasházak meleg víz előállítása és fűtés rásegítés céljából. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak Magyarország klímavédelem területén vállalt nemzetközi kötelezettségei teljesítéséhez is.

Napkollektor vagy napelem?

Napkollektor vagy napelem?

Napelem webshop kitűnő árakon. A Canadian Solar hivatalos magyarországi partnereként hihetetlen árakat és verhetetlen garanciát biztosítunk a napelemekre. Nálunk a napelem tábla árak versenyképesek maradnak az egyszerűsített felépítésünknek köszönhetően. Biztosítjuk a Canadian Solar által nyújtott minden garanciát az Ön számára. A Canadian Solar a világ 3 legnagyobb biztosító társasága által biztosítva. Legjobb minőség: 239 minőség-ellenőrzési pont a modulgyártás során előszűrés a termékhibák kiszűrése érdekében.

Napkollektoros hőhasznosító rendszerek méretezése pdf.

Napkollektoros hőhasznosító rendszerek méretezése pdf.

Az épületgépész szakembereknek manapság már nélkülözhetetlen eszköze a számítógép. Az épületgépészet szinte minden részterületére beszerezhetők korszerű méretezési programok, melyek megkönnyítik a tervezők munkáját. Talán csak egyetlen terület jelentett ez alól kivételt, a napenergia-hasznosítás. Napkollektoros rendszerek méretezése még ma is jórészt ismeretlen területet jelent a tervezők számára. Ennek oka, hogy sem megfelelő irodalom, sem számítógépes program nem szerezhető be ebben a témakörben. Magyarországon is egyre több hazai, és külföldi cég kínál napkollektorokat, napkollektoros rendszereket. Az egyes forgalmazó cégek azonban néha teljesen eltérő, egymásnak ellentmondó adatokat adnak meg arról, hogy napkollektoraikkal mekkora energiamennyiség hasznosítható. Napkollektoros rendszerek méretezésének célja, hogy meghatározzuk a kollektorokkal hasznosítható napenergiát. Ez azonban nem egyszerű feladat, mivel a napkollektoroknak nincs állandó, névleges teljesítményük. A kollektorok teljesítménye az időjárástól, és a rendszer egyéb jellemzőitől függően pillanatról-pillanatra változik. Ezért a napenergia-hasznosító rendszerek méretezését általában az éves hasznosítható, és igényelt hőmennyiséget egymáshoz viszonyító egyszerűsítő, közelítő összefüggésekkel, vagy nomogramokkal szokás elvégezni.

Vákuumos csövek

Vákuumos csövek

Minden egyes vákuumos cső két darab üvegcsőből áll. A külső cső (1) rendkívül erős, átlátszó bórszilikát üvegből készül, amely zápor idején képes ellenállni a 25 mm átmérőjű jégdaraboknak is. A belső cső (2) szintén bórszilikát üvegből készül, de egy speciális szelektív bevonattal (3) (Al-N/Al) készül, ami kiváló fény- és hőelnyelő, illetve minimális fény- és hővisszaverő tulajdonságokkal bír. A csövek végét összeolvasztják, a közöttük lévő levegőt pedig kiszippantják, ezáltal vákuum keletkezik. Mire jó a vákuum? A külső és a belső cső közötti légteret kiürítik, ami azt jelenti, hogy ebben a térben alig marad levegő. Ha Ön már használt üveggel bélelt termoszt, tudhatja, hogy a vákuum kitűnő hőszigetelő. Ez azért fontos, mert ha egyszer a vákuumos cső elnyelte a napból érkező hőt, nem áll szándékunkban elveszíteni azt! A vákuum segítségünkre lesz ebben, hiszen olyan jól szigetel, hogy a cső belsejében lehet akár 150 °C, a külső cső akkor is hideg, ha megérintjük. Ez azt jelenti, hogy a vákuumcsöves kollektorok hideg időben is működnek, míg a síkkollektorok ilyenkor, a hőveszteség miatt, gyengén teljesítenek. A két üvegréteg között lévő vákuum megtartása érdekében egy báriumgyűrűt használnak (mint a televíziócsövekben).

www.napkollektor-info.hu

www.napkollektor-info.hu

Napkollektor árlista, információk a napkollektorok megtérüléséről, a vákuumcsöves és a síkkollektorokról, a kollektortípusok közötti különbségekről. Heatpipe és U-csöves vákuumcsöves kollektorok közötti különbség. Mire figyeljen az árajánlet kérő amikor árajánlatot kap napkollektorra, és más hasznos tanácsok.

Tuti menü