Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napkollektor linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Napkollektor képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: napkollektor.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 121 db
 Intelitop - ÁnyéKollektor

Intelitop - ÁnyéKollektor

Közismert, hogy borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk, napsütésben viszont aktívak, jókedvűek. Ebből alakult ki nyelvünkben a borús és a derűs hangulati állapotra utaló, - az időjárásból átvett - kifejezésünk. A napfény szabályozza és elősegíti az élettanilag legfontosabb hormonjaink termelését, amelyek a szellemi, fizikai és nemi aktivitásunkat működtetik. Épületeink használatában maga a NAPFÉNY sokkal fontosabb szempont, mint a napenergia hasznosítással elérhető energia-megtakarítás!

 Stiebel Eltron

Stiebel Eltron

A STIEBEL ELTRON sokoldalú megoldást kínál önöknek az energia költségek csökkentésére. Nyissa meg háztartását a jövő energiatakarékos rendszerei előtt. Függetlenül, attól hogy egyedi készülékek vagy rendszer technika mellett dönt, a Stiebel Eltron magas színvonalú termékei garantálják önnek, hogy otthonában mindig jól érzi majd magát.

A legelterjedtebb megújuló energiát hasznosító eszköz

A legelterjedtebb megújuló energiát hasznosító eszköz

A napkollektor nem más, mint a Nap fényenergiáját hőenergiává átalakító berendezés, amit legtöbbször víz melegítésére használnak, de előfordul hőcserélő közegként légnemű anyag is. A felmelegített hőátadó közeget fűtésre, vagy használati meleg víz előállításra hasznosíthatjuk, de kiválóan alkalmazható medence fűtésre is. Gyakran keverik össze a napkollektort és a napelemet, de a kettő már csak működési elvéből és felhasználásából eredően sem ugyanaz! Míg a napkollektor meleg vizet szolgáltat, a napelemet elektromos áram termelésére használják. A napkollektorok piaca világszerte robbanásszerűen bővül. Ma már számtalan gyártó kínálja a termékeit, honlapunk segítségével segítünk Önnek megismerni a különböző napkollektor típusokat. A legolcsóbb megújuló energiát biztosító berendezés, a legkorábbi megtérüléssel.

A Nap energiája

A Nap energiája

A Nap és a Fák: Egyes feltételezések szerint kapcsolat van a fák növekedése, és a 11 éves naptevékenységi ciklus között. Eszerint a fák évgyűrűi a napfoltmaximum éviben vastagabbak, a minimum éveiben vékonyabbak volnának. Nagyon valószínű, hogy a földi légkör kényes egyensúlyát már a naptevékenység ingadozásából származó aránylag kismértékű energia-bevitel változása is jelentősen megváltoztatja, amely pl. a zivatarok gyakoriságában is jelentkezhet. A Nap energiája Földünket a Nap teljes energiájának csupán 0, 01 %-a éri el. Mégis ez az energia mennyiség az, ami mindent, ami él és mozog a Földön, táplál és működtet. Évente olyan mennyiségű energia érkezik a Napból a Földre, amennyit 60 milliárd tonna kőolaj elégetésével nyerhetnénk. Ha ennek csak 1 százalékát hasznosítanánk csupán 5 százalékos hatékonysággal, akkor a világon minden ember annyi energiát fogyaszthatna, mint ma egy amerikai állampolgár. (Természetesen az ilyen mértékű energia felhasználásnak is vannak korlátai, hiszen, ez az óriási mennyiségű tiszta energia rendelkezésre állása lehetővé tenné az emberiségnek, hogy a jelenleginél is nagyobb mértékben átalakítsa a Földi környezetet, ezáltal ökológiai katasztrófát okozva.)

A napelem

A napelem

Néhány évtizede az emberiségnek rá kellett ébredni, hogy a föld energiakészlete, kőolaj- földgáz- és kőszénforrásai végesek, kimeríthetők. A népesség növekedésével egyenes arányban nő energiaszükségletünk, nem is beszélve arról, hogy gépesített életmódunk lépten-nyomon elektromos energiát igényel. A szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy ilyen ütemű energiaszükséglet-növekedés mellett mennyi ideig lehetnek még elegendők a hagyományos energiaforrásaink, egyesek egy évszázadot, mások azonban csupán egy évtizedet mondanak. A források apadása napjainkban részben energiatudatosságra és környezetvédelemre készteti az embereket, részben pedig új, alternatív energiaforrások bevonásával kísérleteznek a szakemberek. Szaporodnak a szélerőművek, nő a bio üzemanyag gyártására használt növények termőterülete.

A napenergia a jövő energiaforrása

A napenergia a jövő energiaforrása

A fejlődés előrehaladásával az emberiségnek egyre több energiára van szüksége. Ezt az energia igényt jelenleg még nagyobb részben a fosszilis energiahordozók (szén, olaj, földgáz) elégetésével állítjuk elő. Ez a folyamat nem megújítható, a készletek hamarosan kimerülnek, ráadásul eltüzelésükkor az égéstermékeikkel károsítják környezetünket. Földünk legfontosabb energiaforrása a Nap. Ez a hatalmas energia mennyiség Magyarországon eddig szinte kihasználatlan maradt. A fosszilis energiahordozók árának drasztikus növekedése egyre jobban az érdeklődés középpontjába állítja a napenergia egyre szélesebb körű hasznosítását. Ha a magas hatásfokú kondenzációs technológiát és solar technológiát házasítjuk, akkor a jelenleg elérhető legmagasabb energia megtakarításra tehetünk szert.

A napkollektor

A napkollektor

A napkollektoros rendszereket az ingyenesen elérhető napenergiából használati melegvíz (a szakzsargonban szokás a HMV rövidítést is használni) előállítására és a fűtővíz melegítésére használhatjuk. A napkollektor elnyeli a napsugárzásból származó hőt és azt átadja valamilyen hőhordozó közegnek. Használati melegvíz (HMV) előállítására szolgáló napkollektoros rendszerek A használati melegvizet előállító napkollektoros rendszerek felépítésük szerint lehetnek egykörösek vagy kétkörösek. Az egykörös rendszerekben a kollektor belsejében a felfűtendő közeg (a használati melegvíz) kering, ezért a rendszer csak a nyári időszakban használható. Fagypont alatti külső hőmérséklet esetén a kollektorokban a víz megfagy, amit ezért időben le kell üríteni. A megoldás előnye az egyszerűség, hátránya a korlátozott alkalmazhatóság és a vízkövesedési hajlam. A kétkörös rendszer esetében a kollektor köre és a használati melegvíz köre elkülönül egymástól. Ezáltal lehetővé válik, hogy a kollektor csöveiben fagyállót keringtessünk. Ebből kifolyólag a rendszer az egész év során kihasználható. A használati melegvíz felfűtése egy hőcserélőn keresztül történik. Előnye a 12 hónapos kihasználhatóság, a fagymentes üzem, a vízkö képződés kizárása, a hátránya a megnövekedett beruházási költség.

Accusealed

Accusealed

Cégünk fő feladatának a megújuló energiaforrások elterjesztését tekinti . Jelszavunk: Fogja munkára a napot! Ehhez nyújtunk segítséget napelemekkel, szélkerekekkel, napkollektorokkal, és az ehhez szükséges tartozékokkal. A kisebb rendszerek házilag is felszerelhetőek, a nagyobbak tervezésében és kivitelezésében készséggel állunk az Önök rendelkezésére. Kollegáink díjmentes szakmai tanácsadással szolgálnak.

Aeco - Napkollektor, melegvíz napenergiával

Aeco - Napkollektor, melegvíz napenergiával

A napenergia korlátlanul rendelkezésünkre álló energiaforrás. A napkollektorok segítségével ezt az energiát hasznosíthatjuk az otthonunkban vízmelegítésre vagy fűtésre. Tudjon meg mindent a napkollektor működéséről! Az angol nyelvből jól ismert collect szó magyar változata a kollektor, aminek a jelentése gyűjt, összegyűjt. Tehát ahogy a neve is mutatja, a napkollektoros rendszerek a nap energiáját gyűjtik össze és használják fel jellemzően vízmelegítésre.

Hirdetés
Afree

Afree

Napjaink megemelkedett energiaigénye, a fosszilis energiahordozók magas ára, a fokozott környezetszennyezés súlyos terheket rónak ránk. A megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázása jövőnk egyik fontos kérdése. Az AFREEE Kft. a megújuló energiaforrások széles elterjedésének elkötelezettjeként nyújt segítséget ebben. Termékeink közt megtalálhatóak a legújabb fejlesztésű vákuumcsöves napkollektorok és síkkollektorok (használati melegvíz előállítására, fűtésrásegítésre, medencefűtésre), napelemek és szélgenerátorok (áramellátásra az elektromos hálózat által le nem fedett területeken, közvilágításra) hőszivattyúk (a gazdaságos, hatékony, környezetkímélő fűtésre). Egyedi megoldásainkkal igyekszünk minden vásárló igényeit kielégíteni.

Agnitio 2000

Agnitio 2000

Az AFREEE Kft. a megújuló energiaforrások széles elterjedésének elkötelezettjeként nyújt segítséget ebben. Termékeink közt megtalálhatóak a legújabb fejlesztésű vákuumcsöves napkollektorok és síkkollektorok (használati melegvíz előállítására, fűtésrásegítésre, medencefűtésre), napelemek és szélgenerátorok (áramellátásra az elektromos hálózat által le nem fedett területeken, közvilágításra) hőszivattyúk (a gazdaságos, hatékony, környezetkímélő fűtésre). Egyedi megoldásainkkal igyekszünk minden vásárló igényeit kielégíteni.

Airtech Hungary

Airtech Hungary

Miért a hőcsöves-vákuumcsöves napkollektort válasszuk? Mert a vákuumcsöves napkollektorok hatásfoka az átmeneti és a téli időszakban is jóval nagyobb mint a síkkollektoroké, így az adott felületről a vákuumcsöves-hőcsöves napkollektor éves szinten akár 50%-al több energiát képes termelni.

Akciós napkollektorok

Akciós napkollektorok

Napkollektor - Napenergia hasznosítás a mindennapokban. Az utóbbi hetekben sokan, sok helyen leírták, amit tulajdonképpen már régóta tudtunk: a fosszilis energiakészletek bizony végesek. Egyre drágábban juthatunk hozzá az utóbbi évtizedekben megszokott, kényelmes életünket lehetővé tévő gázhoz, olajhoz. A világ újra váltás előtt áll, körül kell néznünk, mi az az energiaforrás, amelyet az új korszakban segítségül hívhatunk.

Alfasol

Alfasol

A legolcsóbb megoldás. Hétvégi házak, nyaralók, tanyák, napközi táborok, kempingek, nyári mobil létesítmények használatimelegvíz-ellátására, napkollektorba beépített HMV-tárolós, hálózatfüggetlen típusrendszerek. A Kompakt az épület tetőszerkezetére szerelőkeretben vagy sík felületen felállítva a saját állványán rögzíthető. A Kompakt a legolcsóbb megoldás, szükségtelenné teszi a központi bojlereket, a szivattyúkat és a szabályozást. Szükség esetén, a használatimelegvíz kívánt hőmérsékletét a beépített és termosztáttal vezérelt elektromos pótfűtés biztosítja. Meglévő HMV rendszerbe előmelegítő bojlerként is figyelembevehető. Egyszerű kapacitás növelési lehetőség a típuskészülékek többszörözésével. Figyelem! A szolár tartálykollektor három-évszakos használatra alkalmas. Használaton kívül, a berendezést téliesíteni kell (HMV-tartály leűrítés)!

Amit a napkollektorokról jó tudni

Amit a napkollektorokról jó tudni

Napenergia: A napenergia a legtisztább, és legkimeríthetetlenebb az ismert energiaforrások között. A napsugárzás a Nap által kibocsátott hő-, fény- és egyéb sugárzások összessége. A napsugárzás rendkívül nagy mennyiségű energiát ad; és csaknem az összes Földünkön lezajló természeti folyamatnak, a Nap a működtetője. Bár a napenergia bőséges, mostanáig mégis nehezen tudták hasznosítani A napenergia két kategóriáját különböztetjük meg, a hő- és fényenergiát. A napelemek félvezető alapú technológia segítségével közvetlenül át tudják alakítani a fényt elektromos árammá, ami azonnal felhasználható, vagy egy akkumulátorban is eltárolható a későbbi felhasználáshoz. Napelemeket egyre szélesebb körben használnak, mert sokoldalú felhasználásra alkalmasak, és könnyen felszerelhetők különböző épületekre, szerkezetekre. Tiszta, megújuló energiaforrást biztosítanak, ami kiegészíti, és ezáltal minimálisra csökkenti a vezetékes áram használatát. Azokban a régiókban, ahol nincs vezetékes áram, pl. elzárt falvakban, vagy akár segélykérő telefonokban stb., a napenergia megbízható áramforrást biztosíthat. Hátránya azonban a napelemeknek, hogy drágák és viszonylag alacsony energiaátalakítási aránnyal működnek (mindössze 13-15%). Ellenben a hő- és napenergia-hasznosító berendezések átlagos teljesítménye 4-5-szöröse a napelemekének, így egy egység energia előállítása sokkal olcsóbb.

Ariston Napkollektorok

Ariston Napkollektorok

Piacvezető termékkínálatunkkal kívánunk hozzájárulni ingatlanának gazdaságosabb, fenntarthatóbb működtetéséhez. Hiszen egy tökéletes választás a költségcsökkentésről elengedhetetlen a mai világunkban, és nem utolsósorban befektetés a jövőbe. Az ARISTON THERMO GROUP teljes tárházát ajánljuk, mert múltja van és fejlesztéseinek köszönhetően a kényelem új generációjával környezetbarát, energiatakarékos jövője az Ön életében. Mint referenciáink is igazolják, az általunk forgalmazott termékek nem csak egyedi lakásokban, de társasházakban és intézményekben is tökéletesen szolgálják fogyasztóinkat.

Astrasun napelemek és napkollektorok

Astrasun napelemek és napkollektorok

Anyavállalatunk 1995-ben kezdte meg a napkollektorok (melegvíz), napelemek (áram) és egyéb zöld technológiák gyártását, forgalmazását. Mostanra a gyár több, mint 200000 m2-en (20 hektár!) helyezkedik el. Termékeink a legmagasabb világszínvonalnak megfelelőek: ISO 9001, ISO 14001, CCC, EC. minősítésekkel rendelkezünk. Évente 610.000.- db. terméket értékesítünk a világpiacon, ami lehetővé teszi a nagyon hatékony termelést és az alacsony fogyasztói árakat. Segítünk a rendszert megtervezni, kiszámoljuk és biztosítjuk a megfelelő anyagokat. Ön saját maga tudja összeállítani a rendszert, így jelentős összeget takaríthat meg.

Tuti menü