Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek képes leírás - Napkollektor.tlap.hu
részletek »

Érdekességek - Napkollektor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: napkollektor.tlap.hu » Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Főnix rendszer

Főnix rendszer

Az elmúlt évtizedek tapasztalatai és a kutatók előrejelzései alapján egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az emberiség környezetszennyező és energiapazarló életvitele hosszútávon a fosszilis energiahordozók kimerüléséhez és ökológiai katasztrófához vezet. A légkör széndioxid szennyezése, az ózonréteg vékonyodása, a növekvő energiafelhasználás okozta problémákra, az alternatív és megújuló energiaforrások alkalmazása nyújthat megoldást. De mit is takar a megújuló energiaforrások fogalma? A megújuló energiaforrások a természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre álló vagy újratermelődő energiafajták (nap, szél, vízenergia, biomassza, geotermikus energia). Ezen elvek figyelembevételével alakítottuk ki, a Főnix-renszert, mely teljes körűen felöleli a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatakarékos, környezetbarát, alacsony hőmérsékletű fal-padlófűtést, felülethűtést, épületszerkezet-temperálást, kombinálva a legmodernebb szabályozás technológiai elemekkel a tervezéstől a kivitelezésig.

Készítsünk napkollektort

Készítsünk napkollektort

Kevés szó esik a napenergia hasznosításról! Pedig gondoljunk csak bele milyen jó meleg tud lenni az autónkban ilyenkor is amikor odakint -13-15 C van! Pedig az nem is nap energia hasznosítására szolgáló berendezés. Valahogyan elnyomják a hőszivattyús elképzelések, ha mégis akkor mindenki áramot szeretne napelemmel termelni és nem meleget előállítani! Nem süt eleget a nap és csak akkor amikor nem kell a meleg, nyáron! Mondják és nem számolnak utána, hogy nyáron mennyit fizetnek használati melegvíz előállítására. Miközben egy hordót feketére festve azt a napra kitéve, az egész család szinte egész nyáron fürödhetne a nap meleg energiáját hasznosítva.

Légkollektor fűtésrendszer

Légkollektor fűtésrendszer

Ismerje meg ezt a fantasztikus technológiát mely egyszerűen, gyorsan telepíthető otthonába vagy vállalkozásához, és amellyel jelentős energia megtakarítást érhet el. E mellett akár a teljes energia szükségletét fedezheti napenergiával és speciális akkumulátorokkal. Környezetünk megóvása mindannyiunk érdeke és az új technológiák alkalmazásával képesek vagyunk kiaknázni a természetben rejlő ajándékokat.

Napelem érdekességek

Napelem érdekességek

Ha nem ért valamit a napelemmel kapcsolatosan, akkor nyugodtan keresse fel az alábbi oldalt és nézzem szét. Minden kérdésere választ fog kapni. Ha mégse találta volna meg a keresett választ, akkor híjon fel minket, készséggel állunk a rendelkezésére. Siessen, nehogy lemaradjon. Napelem szerelés és telepítés az Országban!

Napkollektor működése télen

Napkollektor működése télen

Előre bocsátom, nem valószínű, hogy ezen az oldalon túl sok bírálatot fog olvasni a tisztelt látogató a napkollektorokról. Elfogult vagyok. Szilárd meggyőződésem, hogy ez az egyik olyan berendezés, amely segít az emberiségnek környezetbaráttá tenni a mértéktelen energiafogyasztását. Szerencsére komoly ütemben terjednek hazánkban is ezek a rendszerek, egyre több háztetőn látni a matt-fekete táblákat vagy a csillogó csöveket.

Napkollektor: A Nap lehetne a napszámosunk...

Napkollektor: A Nap lehetne a napszámosunk...

Számos alternatív energiaforrásról tudunk, és még rengeteg anyag található a világunkban, melyeket alternatív energiahordozóként hasznosíthatnánk. Ezek kiaknázása azonban sokszor deficittel jár, bonyolult, vagy rendkívül hosszú távon térül csak meg a ráfordított energia és a beleinvesztált összeg. Azonban az ismert alternatív energiák felhasználása ennek ellenére egyre nagyobb teret hódít. Köszönhetően a környezettudatos gondolkodásnak, egyre több a szélerőmű és napkollektor, ami fellelhető a háztartásokban. Ez a hazánkban az energiaszükségletünk 2%-át és a fejlett ipari államokban is csupán 7%-át teszi ki. Elterjedésük és kutatásuk azonban nem csupán önzetlenségből történik, akad egy másik oka is. Földünk kőolaj és földgáz készlete véges. Ez természetesen magával vonzza ezen energiahordozók árának az exponenciális emelkedését is. Becslések szerint alig 2 évre elegendő készlettel rendelkezünk és csupán 50 évnyi található a lelőhelyeken. Ez különösen aggasztónak mondható, figyelembe véve, hogy földünk energiafogyasztásának 82%-át a fejlett országok adják, mely csupán a föld népességének 20 %-át teszi ki. És emellett fontos szempont az is, hogy ezen energiahordozók felhasználásuk után a légkörbe jutva szennyezik azt A vízenergia hasznosításának alapja a napenergia miatt fellépő vízkörforgás.

Napkollektorok a deszki kórházban

Napkollektorok a deszki kórházban

A Szeged melletti Deszken működő tüdőkórházban 125 millió forintból korszerűsítik az energetikai rendszert. Péter Árpád, a deszki mellkasi szakkórházat fenntartó Csongrád megyei önkormányzat szóvivője a Weborvosnak elmondta: a beruházás keretében megújuló energiaforrásokra, napkollektorokra alapozzák a kórház energia-ellátását, kicserélik a távvezetékeket és a nyílászárókat, valamint új melegvizes kazánt szerelnek be.

Napkollektorokkal borították be Ferihegyet

Napkollektorokkal borították be Ferihegyet

A sikeres nyári próbaüzemet követően befejeződött a napkollektorok felszerelése a ferihegyi repülőtér 1-es terminálján. Összesen 56 darab tábla gyűjti a napsugarakat, ami azt jelenti, hogy az utasforgalmi épület tetőszerkezetének túlnyomó részét csillogó napkollektorok borítják, áll a Budapest Airport közleményében.

Nem használjuk ki eléggé a napenergiát

Nem használjuk ki eléggé a napenergiát

Támogatni kéne a hasznosítókat. A napenergia hasznosításának Magyarországon elsőbbséget kellene élveznie a megújuló energiaforrások között - hívja fel a figyelmet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA). Szerintük hatékony támogatási rendszerrel, magasabb kötelező áramátvételi árral javulhatna a helyzet. Szakértők azonban rámutatnak: energiatermelés helyett a napkollektoros rendszereket lenne érdemes támogatni, amelyekkel például családi házak vagy irodák melegvíz-ellátása biztosítható.

Hirdetés
Tetőfedés napkollektorral!

Tetőfedés napkollektorral!

A moduláris felépítésnek köszönhetően bármilyen tetőre beépíthető. A Roto Sunroof minden szükséges elemet tartalmaz a beépítéshez és beüzemeléshez, segítségével pedig nem csupán a melegvíz- és a fűtésigény, de a ház áramellátásának nagy részét is fedezni lehet. Az esztétikus, lézerrel méretre vágott kollektor-elemek és tetőablakok kombinációjából akár az egész tető lefedése megoldható, így a hasznos és megtérülő beruházás igazi high-tech külsőt is kölcsönöz az épületnek.

Tuti menü